2015 m. kovo 22 d., sekmadienis
keptas brandintas jautienos kumpis
Reikės:
29 d. brandintos jautienos (angus) kumpis apie 1,1 kg (vakuuminėje pakuotėje),
druska,
pipirai.
Garnyrui:
šalotiniai svogūniukai,
1 v. š. sviesto,
3 v. š. balzamiko,
aliejaus,
vidutinio dydžio bulvės.
Jautieną su vakuumine pakuote pamerkiame į karštą vandenį maždaug 1 valandai (kad reikėtų trumpiau kepti).
Išėmus iš pakuotės mėsą nuplauname ir nusausiname, pabarstome druska ir pipirais.
Greitai ir smarkiai visą gabalą apkepame maksimaliai įkaitintoje keptuvėje (kad net dūmai rūktų).
Kuo ilgiau mėsa keps keptuvėje, tuo didesnį perkepusios mėsos sluoksnį turėsime, todėl nepersistenkime.
Kumpį dedame į įkaitusią iki 70°C temperatūros orkaitę ir kepame kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 56°C. Mūsų orkaitėje tai truko apie 2 val. Kumpio vidinę temperatūrą, be abejo, matuojame specialiu mėsos termometru.
Mėsa gavosi sultinga, raudona, bet galbūt ir minkštesnė galėjo būti... visdėlto kumpis.
Garnyrą gaminame super paprastą kaip ir dera prie tokios mėsytės:
Svogūniukai nulupami ir nepjaustomi apkepami alyvų aliejuje porą minučių ant didelės ugnies, paskui sumažinus ugnį dar pakepinama su sviestu ir balzamiku.
Nedidelės bulvės išverdamos su lupena ir perpjautos apkepinamos keptuvėje alyvų aliejuje (kepti orkaitėje bulves nėra galimybės, nes joje ant labai mažos temperatūros kepa kumpis - bulvės tokioje neiškeptų).
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą